Mark Wahlberg maakt documentaire op basis van boek 'Collateral Damage' - Deadline

2021-11-29 11:10:00 By : Ms. Linda Wang

Redactioneel directeur/Box Office Editor

EXCLUSIEF: Mark Wahlberg, Stephen Levinson en het productiebedrijf Unrealistic Ideas van Archie Gips hebben de rechten overgenomen van het non-fictieboek van bestsellerauteur Mark Shaw, Collateral Damage: The Mysterious Deaths of Marilyn Monroe, Dorothy Kilgallen and the Ties That Bind Them to Robert Kennedy en de moord op JFK. Unrealistic Ideas is van plan om de IP te ontwikkelen tot een documentaire speelfilm.

In zijn boek verbindt Shaw, een bekende historicus, voormalig strafrechtadvocaat en juridisch analist van het tv-netwerk, voor het eerst de punten tussen de drie iconen van de 20e eeuw, en geeft hij eindelijk een intrigerend, goed gedocumenteerd en geloofwaardig verslag van hoe Monroe en Kilgallen werden recht werd geweigerd toen ze op mysterieuze wijze stierven in de jaren zestig. Shaw gebruikt nieuw bewijsmateriaal van meer dan 100 primaire getuigen, terwijl hij aanwijzingen ophaalt uit geheime overheidsrapporten en een gebrekkige autopsie om te onthullen dat toenmalig procureur-generaal Robert Kennedy de hoofdverdachte was bij het orkestreren van de dood van Marilyn Monroe.

Verwant verhaal ICM-agent Chris Sawtelle vertrekt om medevoorzitter te worden van CrossCheck Holdings van cliënt Josh Richards

“Als er geen doofpot was geweest van RFK's medeplichtigheid aan de moord op Marilyn in 1962 en hij was vervolgd op basis van overtuigend bewijs destijds, zou de moord op JFK door Bobby's vijanden niet zijn gebeurd - de loop van de geschiedenis veranderen en het voorkomen van de moord op journalist en tv-persoonlijkheid Dorothy Kilgallen”, aldus Shaw. "Ik ben enthousiast over mijn boek en uitgebreid onderzoek zal de basis vormen voor een meeslepende en adembenemende documentaire."

Tom Muschamp zal de documentaire regisseren en monteren, samen met zijn productiepartner Mia Cortez, en zal een groot deel van het verhaal vertellen via de stem van Kilgallen, waarbij hij gebruik maakt van haar schrijven en Shaw's onderzoek over haar in zijn vorige boek, The Reporter Who Knew Too Much als bron materiaal, terwijl de nieuwste technologie wordt gebruikt om verkenbare driedimensionale werelden te creëren op basis van bestaande foto's en archieffilm samen te voegen met moderne reconstructies.

"Ik wil dit ongelooflijke verhaal tot leven brengen voor een nieuwe generatie die misschien niet veel weet over de tijdsperiode", zei Muschamp. "Ik geloof dat het overtuigende onderzoek van Mark Shaw zelfs kan leiden tot een heropening van het onderzoek naar de dood van Marilyn."

Onder de documentaires van Wahlberg diende hij als EP voor de HBO-docu-serie McMillions, die vijf Emmy-nominaties ontving, en als EP voor de Discovery-special The Lost Lincoln. 

Abonneer u op Deadline Breaking News Alerts en houd uw inbox tevreden.

Nieuwe en terugkerende series op uitzending, kabel en streaming

Series die het wel of niet haalden in 2020-21

De herfstopstellingen en schema's van uitzendnetwerken

Meld u aan voor Breaking News-waarschuwingen en -nieuwsbrieven

Ontvang onze nieuwste verhalen in de feed van je favoriete netwerken

We willen van je horen! Stuur ons een tip via ons anonieme formulier.

Meld u aan voor onze breaking news alerts

Copyright © 2021 Penske Business Media, LLC. Alle rechten voorbehouden.