Totilas-zoon behaalt hoofdpremiumtitel op show Oldenburg - Horsetalk.co.nz

2021-11-29 10:47:42 By : Mr. Lewis Feng

paardennieuws, onderzoek en informatie

Een vierjarige zoon van Totilas is door het Duitse Oldenburger Stamboek uitgeroepen tot Main Premium Winner onder de dressuurhengsten.

De zwarte hengst Total McLaren (Totilas x Deja vu v. De Niro / Sandro Hit), die in 2020 premiehengst was bij zijn hengstenkeuring, behaalde zijn laatste onderscheiding bij het Verband der Züchter des Oldenburger Pferdes (OL) in Vechta.

De uitslag van het hengstenverrichtingsonderzoek en vooral de kwaliteit van de eerste veulenoogst op de nakomelingenkeuring worden meegewogen bij het bepalen van de Hoofdpremie. Total McLaren verwekte op de Fall Elite Auction de Elite-veulens Teseo en Tribeca NY, waarvan de laatste naar Costa Rica werd verkocht.

Total McLaren is gefokt door Ralf Knauf uit Haan en is in eigendom van Helgstrand Dressage in Denemarken. Zijn moeder, Deja vu, nam in 2012 deel aan de Elite Merrieshow in Rastede en won haar test voor jonge rijpaarden. Zijn grootmoeder, Silberaster (Sandro Hit) was in 2006 kampioensmerrie op de Elite Merriekeuring in Rastede en won in hetzelfde jaar de gouden medaille op het Bundeschampionat van de driejarige rijpaarden en herhaalde haar succes op dezelfde plaats als een vier jaar oud. In 2008 won Silberaster brons op het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden.

Total McLaren voltooide zijn 14-daagse test in Denemarken met een eindscore van 7,85 en zijn 35-daagse test, ook in Denemarken, met een algemene score van 8,07. In 2021 werd hij op het Bundeschampionat in Warendorf uitgeroepen tot bronzen medaillewinnaar van de vierjarige hengsten.

De jury zei: "Een modern rijpaard en een hengst met adel, frame en oprechtheid".

Total McLaren behaalde een totaalscore van 9,3. Zijn broer Damon de Luxe (2013), van Damon Hill, is succesvol geweest in dressuurwedstrijden op gevorderd (S*) niveau met Kim Sarah Kleis in het zadel.

Een andere Helgstrand Dressuurhengst, Fynch Hatton, won de zilveren medaille bij de dressuurhengsten. De vijfjarige (v. Formel Eins x Senorita Meyer v. Sir Donnerhall I / Weltmeyer) is gefokt door Bernhard Ilting-Reuke in Borken. Fynch Hatton won de Oldenburger Zadellicentie 2019 in Vechta en was de winnaar van de Staatskampioenschappen in Rastede op zowel drie- als vierjarige leeftijd. In 2020 voltooide hij zijn 35-daagse test in Denemarken met een totaalscore van 8,49. Dat jaar zegevierde hij ook op het Bundeschampionat voor vierjarige hengsten in Warendorf en in 2021 eindigde hij als tweede op de Deense Young Horse Championships met een eindscore van 9,24.

De hengst kwam laat in gebruik na zijn zadelkeuring in april 2019, daarom tellen zijn eerste twee veulens mee in de nakomelingenbeoordeling. Zijn zoon Feingold was het best geprijsde lot op de Fall Elite Auction en werd verkocht naar de VS. De moeder van Fynch Hatton, Senorita Meyer, bracht ook de goedgekeurde hengsten First Choice van Fidertanz en Fürst Magic van Fürstenball OLD, die zegevierde in de Prix St Georges onder Dorothee Schneider.

De bronzen medaillewinnaar was de vierjarige Moreno (Morricone I x Simone van San Amour I / Diamond Hit), die werd gefokt door Wilhelm Strohm in Nordhorn en in eigendom is van Gerd Sosath uit Lemwerder. Moreno was premiehengst op de Oldenburger Hengstendagen in Vechta in 2019. In 2020 was hij zilveren medaillewinnaar op de Oldenburger Staatskampioenschappen in Rastede en blonk uit in de finale van het Bundeschampionat in Warendorf.

Moreno voltooide zijn 14-daagse test in Schlieckau met een algemene score van 7,85. In 2021 slaagde Moreno met succes voor de sporttest deel I met een focus op dressuur in Münster-Handorf met een eindscore van 7,95, waarbij alle gangen meer dan acht scoorden. Moreno heeft al acht Oldenburger Elite-veulens. Zijn moederlijn bracht meerdere Grand Prix-winnaars voort, waaronder Di Lapponia (Paulinda Friberg, Zweden) en Salieri (Victoria Max-Theurer, Oostenrijk). Twee internationaal succesvolle goedgekeurde hengsten, Dr Doolittle van Donnerhall met Markus Gribbe en St Emilion van Sandro Hit met Dorothee Schneider, komen ook uit deze hoogwaardige moederlijn.

Het Zweeds gefokte springpaard Conthalou won de Main Premium op het Springpferde Groetverband Oldenburg-International (OS). De 2017-zoon van Conthargos (uit Belinda van Balou du Rouet / Chacco-Blue / Lancer III) is gefokt door Johan Ifverson en is in eigendom van Gestüt Lewitz in Steinfeld.

Conthalou was Kampioen Hengst op de Oldenburger Hengstendagen in Vechta in 2019 en werd voor een topprijs geslagen. Conthalou slaagde voor zijn 50-dagentest in Adelheidsdorf met een deelscore van 9,0 voor springwijze, aanleg en rijdbaarheid en 9,25 voor zijn interieur, resulterend in een totaalscore van 8,86.

Zijn moeder Belinda is momenteel succesvol in de internationale springsport op 1.45m-niveau onder Antonia Andersson, Zweden. Zijn grootmoeder, Chacco's Lüd van Chacco-Blue, is de volle zus van René Tebbel's succesvolle hengsten Chacco's Son I en II en bracht twee goedgekeurde hengsten, Corydon van T&L (v. Cornado) en For Chacco TN (v. For Pleasure), die ook succesvol op 1.40m niveau. In 2021 was de Conthalou-zoon Connery het best geprijsde springveulen uit zijn eerste veulenjaargang op de Fall Elite Auction in het Oldenburg Horse Centre in Vechta.

Een van de Vechta veulenveiling afgestudeerde Cornet Obolensky (Cassini I / Contender / Narew xx) heeft de kampioenshengsttitel van het Springpferdeschijnverband Oldenburg-International (OS) behaald. De schimmelhengst, gefokt door Thomas Koch en tentoongesteld door Marc Idelmann, komt uit de moederlijn van succesvolle springpaarden Ballerina en Singu, beide succesvol tot 1.60 m.

Oldenburgs fokkerijdirecteur Bernhard Thoben zei: “Hij is geslaagd voor de vrijspringtest met veel potentieel, een sterke opening achterhand en veel vermogen. De hengst is hier in Vechta ontdekt op de veulenveiling en nu hier weer aangeboden voor de keuring.”

De stralende Oldenburger kampioenshengst van het Verband der Züchter des Oldenburger Pferdes (OL) is een zoon van Indian Rock (For Romance I / K2/T / Schwadroneur/T), een rijzende ster onder de Nederlandse amazone Emmelie Scholtens.

Hij is gefokt door Andrea Bechheim uit Reichshof/Noordrijn-Westfalen en tentoongesteld door Helgstrand Dressage in Denemarken. Zijn moeder Herbstromanze nam deel aan de Elite Mare Show in 2016 en is de zus van de WK-finalist Sir Skyfall (v. Sandro Hit), nu succesvol in Prix St Georges onder Katrin Burger. Uit deze stam komen ook de Grand Prix-paarden Saphira Royal/Kristina Bröring-Sprehe en Sergio Leone/Jan Ebeling, USA.

Oldenburgs fokkerijdirecteur Bernhard Thoben beschreef de kampioenshengst als "grote grandeur en ongelooflijk veel charisma".

“Ook begiftigd met drie gelijkmatig uitstekende basisgangen. Een hengst met zelden geziene totaliteit en een goed alternatief boven de prima pedigree.”

Laatste onderzoek en informatie uit de paardenwereld.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Bewaar mijn naam, e-mailadres en website in deze browser voor de volgende keer dat ik een reactie plaats.

Breng me op de hoogte of volg opmerkingen per e-mail.

Houd mij per e-mail op de hoogte van nieuwe berichten.

STUD SITES Aurora Pure Crabbets Gerzanne Arabians Vollrath Hannoverians

ORGANISATIES NZ Connemara Soc. NZ hoefsmeden Assn. NZ Hannoveraanse Soc. Ierse trekpaard Soc.

HOME SITES Bryant Farrier Ltd The Pole Man Naturally Equine Advertentie-opties