Benares review: chef Sameer Taneja sluit zich aan bij restaurant Mayfair

2022-05-28 08:01:49 By : Ms. Joan Zhou

Na eerder als chef-kok bij Benares te hebben gewerkt, voordat hij in 2015 vertrok om zijn eigen onderneming te starten, keerde Sameer Taneja in 2019 terug naar het restaurant en nam de functie van Executive Chef op zich.Kort nadat Sameer Taneja zich aansloot, kreeg Benares ook een Michelin-ster in 2021, nadat het grootste deel van 2020 gesloten was geweest als gevolg van de Covid-19-pandemie.In Benares gebruikt de in Delhi geboren chef-kok zijn klassieke Franse training in zowel de Indiase als de Franse keuken om verfijnde gerechten te presenteren met hoogwaardige Britse ingrediënten verlevendigd met authentieke Indiase kruiden en technieken.De resultaten zijn interessant, vooruitstrevend en toch comfortabel in overeenstemming met de traditionele high-end restaurantesthetiek die Benares al meer dan 15 jaar heeft.Natuurlijk, de raamloze eetkamer zal niet voor iedereen zijn, maar zowel het eten als de verzorgde service geven een echt gevoel van gelegenheid, iets waar we al veel te lang van zijn ontdaan.Tijdens de lunch en het vroege diner serveert Benares een vast menu met een goede prijs voor £ 33 voor twee gangen, of £ 39 voor drie gangen.Een à-la-cartemenu is ook mogelijk, maar als je op bezoek bent voor het diner, is het de moeite waard om het degustatiemenu (£ 123) te bestellen, met hoogwaardige versies van klassiek Indiaas straatvoedsel.Naast het feit dat het geen uren aansleept, lijkt het degustatiemenu fris en spannend, in plaats van een egocentrische parade, zoals zo vaak het geval is bij degustatiemenu's van Michelin-sterrenrestaurants.Wijnarrangementen zijn ook beschikbaar met het 10-gangen proeverijmenu, met glazen geselecteerd uit de lijst van het restaurant met meer dan 400 wijnen.Tijdens een recent diner in Benares begon het degustatiemenu met een ronde elegante poppadoms en bessenchutney, al snel gevolgd door een selectie van gefrituurde streetfood-geïnspireerde snacks en een klein theekopje gevuld met romige kip en kastanje shorba, bekroond met verse Italiaanse zomerse truffelkrullen om diepe decadentie te verlenen.Een duidelijke knipoog naar Indiase straatverkopers volgde met een chaat van Porlock Bay-oester en gezouten zeebrasem, allemaal geserveerd in schone oesterschelpen met slechts een scheutje tijgermelkdressing, klodders koriandergel en masala chana voor extra knapperigheid: een glorieuze symfonie van contrasterende, zij het complementaire, smaken en texturen.Ook geserveerd in de schaal, waren met de hand gedoken Schotse sint-jakobsschelpen perfect gebakken - gebakken en gepresenteerd in een Zuid-Indiase Malabar-saus, licht gekruid en verheven door de zoetheid van kokosnoot, die de delicate smaak van de sint-jakobsschelp aanvulde zonder overweldigend te zijn.Meer deskundige visgerechten volgden met een tranche van wilde heilbot in een pittige tawa masala-marinade met Portugese invloeden, eenvoudig geserveerd met Portsmouth clam moilee.Een delicaat, verfijnd gerecht bereid met uiterste precisie.Na een verfrissende reiniger voor het gehemelte van citroen en erwtenfruit, arriveerde Tandoori Muntjac.Twee stukken wild van goede kwaliteit waren roze gekookt (zoals het hoort) en bedekt met een kruidenmarinade, plus knoflookyoghurt en chilichutney.Een eenvoudig, goed uitgevoerd vleesgerecht.Nog beter was echter de Benares-riff op klassieke tikka masala met poussin schaars bekleed met een dikke saus die veel vocht bracht zonder het gerecht te overweldigen.De delicate kruiden waren ook opmerkelijk, opnieuw afgezien van overweldigend te zijn, met nauwkeurig beoordeelde kruiden, verder vergezeld door rijst en een werkelijk uitzonderlijke dal die eist om te worden opgeschept met de bijbehorende paratha.Daarna volgde zachte, sponsachtige rasmalai, op smaak gebracht met glorieuze kesar-mango, wat een opwindend lichte finale oplevert naast petit fours, waaronder dunne kaneelkoekjes met parels van scherpe frambozengel.Nog een voorbeeld van de opvallende aandacht voor detail die het menu van Benares doordringt, gevuld met eten dat zowel verfijnd als archetypisch is en toch aangenaam revitaliserend.Benares is te vinden op 12a Berkeley Square, Londen, W1J 6BS.Gerelateerd: Oklava: een van de meest opwindende moderne Turkse restaurants van LondenBekijk ons ​​privacybeleid en onze algemene voorwaardenTheLondonEconomic.com – Open, toegankelijk en verantwoord nieuws, sport, cultuur en lifestyle.Lees verder© 2019 thelondoneconomic.com - TLE, International House, 24 Holborn Viaduct, Londen EC1A 2BN.Alle rechten voorbehouden.© 2019 thelondoneconomic.com - TLE, International House, 24 Holborn Viaduct, Londen EC1A 2BN.Alle rechten voorbehouden.