Sheldon Simeon maakt Sardine Pupu, blaren Shishito's en Pancit

2022-08-27 18:05:26 By : Ms. Angelababy Zhang

Als Associate Food Editor richt Bridget Hallinan zich voornamelijk op home cooking content voor Food & Wine.com.Ze schrijft en bewerkt de inhoud van recepten, interviewt chef-koks voor handige tips en trucs en werkt aan franchises zoals onze kookboekverzamelingen en smaaktests.We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste producten aan - lees meer over ons proces.Als je iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.Het is altijd een goed idee om vis uit blik in je voorraadkast te hebben, omdat je er meteen allerlei maaltijden van kunt maken, van snelle pastarecepten tot tonijnsalade.In de aflevering van Chefs at Home van deze week verandert chef-kok en kookboekauteur Sheldon Simeon ingeblikte sardines in sardine pupu, waarvan hij schrijft dat het "een eenvoudige, prototypische Filippijnse traktatie" is.Het snelle gerecht komt uit zijn kookboek Cook Real Hawai'i, en in de loop van de driedelige aflevering bereidt hij ook twee andere recepten uit het boek voor: shishito-paprika's met blaren met furikake-ranch en pancit, Filipijnse roergebakken noedels.Blijf lezen zodat je kunt ontdekken hoe je alle drie de gerechten thuis kunt maken, en volg de video's hieronder."Pupu's soort algemene termen voor hapjes of kleine schotels die je hier op Hawaï deelt tijdens een maaltijd of aan het begin van een maaltijd", zegt Simeon.En deze gebruikt een van zijn 'favoriete dingen in de wereld, ingeblikte sardientjes'.Nadat je een eenvoudige citroenolie en chilipeperwater hebt gemaakt, ga je verder met het bereiden van je uien en sardines.Snijd de uien heel dun en week ze in ijswater en bewaar de olie van de sardines om tijdens het koken te gebruiken.Verhit de bewaarde olie in de pan en voeg knoflook en gochugaru toe.Zodra de knoflook lichtbruin is, voeg je de sardines toe en blus je de pan af met shoyu en appelciderazijn.Als ze gaar zijn, voeg je ze toe aan een schaal, geef je ze een snel seizoen en voeg je de uitgelekte uien toe.Maak het gerecht af met het chilipeperwater en de citroenolie, samen met een beetje meer gebarsten peper."Dit is een gerecht dat je niet kunt verknoeien", zegt hij.De volgende is blaren shishito-pepers.Begin met het bakken van de gekookte quinoa (zorg ervoor dat deze goed uitgelekt is) in een pan met hoge zijkanten, en breng het dan over in een pan bekleed met keukenpapier zodat het kan uitlekken.Voor de shishito's zelf, wil je een gloeiend hete pan gebruiken, zodat ze mooi en verkoold worden.Zorg ervoor dat je dit ook in een goed geventileerde ruimte doet, want het kan een beetje rokerig worden.Zodra de paprika's klaar zijn, ben je helemaal klaar om te borduren.Leg ze op een schaal met de ranchdressing en breng alles op smaak met knoflookzout en een scheutje vers citroensap.De furikake en krokant gebakken quinoa zorgen voor de finishing touch."Ze zijn rokerig, zoet en hebben zoveel textuur van de furikake en de knapperige quinoa", zegt hij terwijl hij een peper probeert."Gewoon perfect."Simeon sluit de aflevering af met pancit, waarvan hij zegt dat het "het dierbare gerecht is voor het hart van elke Filipijn".Hoewel er veel verschillende versies van het gerecht zijn, is de stijl die hij in deze video bereidt van zijn vaders kant van de familie.Het zit boordevol drie verschillende eiwitten - kip, varkensvlees en garnalen - evenals tonnen groenten, waaronder shiitake-paddenstoelen, wortelen en Napa-kool.Bereid al je eiwitten en groenten voor en maak de saus voor de noedels - een mix van kippenbouillon, oestersaus, vissaus, gemalen annatto en instant dashi-poeder.Daarna ben je helemaal klaar om te beginnen met koken.Verhit in een wok of een zeer grote koekenpan de olie en voeg dan de knoflook en eiwitten toe.Tijdens het koken voeg je geleidelijk ingrediënten toe en bewaar je de kool en lente-uitjes voor de laatste fase.Om de noedels op een bord te leggen, leg je ze allemaal op een schaal en bestrooi je ze met de gebakken knoflook.Vergeet ook de calamansi-partjes niet (citroenpartjes werken ook) en hete saus om te serveren.Kom volgende week terug voor de aflevering van Chefs at Home met Tyler Malek.Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.