Duitse Volleybalbond - Halle: nederlaag tegen Canada

2022-10-02 10:09:34 By : Ms. Vivi Gu

Aan het einde van de WK-voorronde leed het Duitse team hun derde nederlaag op rij.Tegen Canada leidde de ploeg van bondscoach Vital Heynen al met 2:0 sets, maar moest toch een nederlaag toegeven met 2:3 (25:12, 26:24, 23:25, 18:25, 9:15).Het Duitse team begon sterk, in set één wilde alles slagen met veel druk om te serveren.Maar Canada speelde beter in de tweede set.Je zou zo ongeveer zelf de zin kunnen bepalen.In set drie en vier domineerde de Canadese diagonale aanvaller Alexa Gray (25 punten).Het Duitse team was een lange tijd weg, ze wisten keer op keer gelijk te maken, maar niet de beslissende voorsprong.Canada hield de overhand en won uiteindelijk ook de tiebreak.In de volgende fase van het toernooi staat de ploeg vierde in de groep met outsider-kansen.Aangezien de punten uit de eerste groepsfase zullen worden gepakt, zou een succes belangrijk zijn geweest ondanks het feit dat vooruitgang al zeker was."We hebben gewoon wat kracht verloren", zei aanvaller Jennifer Janiska van buitenaf: "Uiteindelijk gingen de close rally's gewoon altijd in de richting van Canada. Het is echt vervelend."De topscorers van de wedstrijd aan Duitse zijde waren Lina Alsmeier (16) en Hanna Orthmann (16).Fase 2 ook in ŁódźDe vier beste teams uit Groep B en Groep C ontmoeten elkaar in Łódź in de tweede fase.Het Duitse team speelt tegen alle vier de gekwalificeerde teams uit Groep B: de Dominicaanse Republiek, gastheer van Polen, Turkije en Thailand.Het spel wordt gespeeld op 4 en 5 oktober en op 7 en 8 oktober.© 2022 Duitse volleybalbond Otto-Fleck-Schneise 8 60528 Frankfurt/Main Phone 069 / 69 50 01 - 0 info@volleyball-verband.de